Yüzyıllık geçmişi olan Kümbet Mezarlığı'nın yolu ilk defa açıldı

Açıklama: Günkırı Belediyesi, asırlık geçmişi olan ve bugüne kadar yolu yapılmayan Kümbet Mezarlığı'nın yolunu ilk defa açarken, Hanuman Mezarlığı'nın yolunda da gereken iyileştirmeleri yaptı
Eklenme Tarihi: 21 Ağustos 2017
Geçerli Tarih: 14 Aralık 2017, 08:56

Günkırı Belediyesi, beldenin beş büyük mezarlıklarından birisi olan ve yüzyıllık geçmişi olan Kümbet Mezarlığının yolunu ilk defa açtı. Daha önce patika bir yoldan mezarlıklara giden ve büyük zorluklar yaşayan vatandaşların bu durumu göz önünde bulundurularak yol yapım çalışmaları başlatıldı. Sarp bir yamaçta bulunan ve vatandaşların gitmekte büyük güçlük çektiği mezarlık yolunda başlatılan çalışmalar kısa sürede bitirilmeyi hedeflenerek, vatandaşların hizmetine açılacak. Ayrıca; bu çalışmalar kapsamında Hanuman Mezarlığı’nın yolunda da genişletme çalışmaları yapılarak, bu mezarlığın yolunda gereken iyileştirmeler yapıldı.

‘BU MEZARLIKLARIMIZIN ÇEVRE KORUMA DUVARINI DA YAPACAĞIZ’

Çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy, “Asırlık geçmişi olan bu mezarlıklarımızda yapılması gereken çalışmalar bugüne kadar yapılmamış. Ne yazık ki; Kümbet mezarlığımızın yüzyıllık geçmişi olmasına rağmen bugüne kadar bu konuda bir çalışma başlatan olmamış. İnsanlarımızın bu konudaki mağduriyetlerini göz önünde bulundurarak bu çalışmamızı başlatarak, ihtiyaçlara cevap verecek nitelikte bir yol açtık. Ayrıca; şartlarımızın uygun olması durumunda bütün mezarlıklarımıza çevre koruma duvarı yapmayı hedefliyoruz. Fakat; bu mezarlıklarımız arasında Kümbet ve Hanuman mezarlıklarımızın coğrafi şartları beton duvar yapmaya uygun olmadığından bu her iki mezarlıklarımızın etrafına tel örgü yapmayı düşünüyoruz. İnşallah hedeflediğimiz bu çalışmaların bitmesiyle birlikte bu konuda birçok eksikliği gidermiş olacağız” diye konuştu.