- Anasayfa
- Nikah İşlemleri
NİKAH İŞLEMLERİ
Günkırı ile ilgili güncel ve hızlı işlemleri bu alandan yapabilirsiniz.
EVLİLİK BAŞVURUSU İŞLEMLERİ
EVLİLİK BAŞVURUSU İÇİN ÇİFTLERİN GETİRMESİ GEREKEN BELGELER (Nikâh Günü Almak İçin)
- Fotoğraflı Nüfus Cüzdanlarının aslı
- 4 (Dört) adet Fotoğrafları (Son altı ay içinde çekilmiş, fotokopi ile çoğaltılmamış )
- Sağlık Ocaklarında Aile Hekiminden alacakları ; EVLİLİK İÇİN SAĞLIK RAPORU getirilecektir. Raporlar Fotoğraflı ve Kaşeli olmalıdır; Genelgenin gereği tetkiklerin yapıldığına dair bilgileri kapsamalıdır. ( ayrıca erkeğin raporunda kalıtsal kan hastalıkları testinin – HPLC taramasının – yapıldığı yazmalıdır.)
Müracaatlar hafta içi mesai saatleri içerisinde yapılmaktadır.
Müracaat saatleri: 10:00 – 12:30 13:00 – 16.00 arasında yapılabilir.
YABANCI UYRUKLULARIN EVLİLİK İŞLEMLERİ
Yabancı Uyruklu Kadın veya Erkeğin Evlilik Başvurusunda Getirmesi Gereken Evraklar.
1- Kendi ülkelerindeki yetkili makamlardan veya ülkelerinin Türkiye deki konsolosluklarından alacakları EVLENME EHLİYET BELGESİ (Medeni Hal Belgesi/Bekârlık Belgesi) getirilecektir. Eğer Evlenme Ehliyet Belgesinde; anne – baba ismi, doğum yeri ve tarihinden her hangi biri yer almıyor ise ayrıca DOĞUM BELGESİ ‘de getirilecektir.
- Belgeler ülkelerinin Türkiye’deki Konsolosluğundan alınırsa; Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğüne onaylatıldıktan sonra noter tasdikli Türkçe tercümesi yapılacaktır. Eğer ülkelerinin Ankara’daki Büyük Elçiliğinden alınırsa Dışişleri Bakanlığımıza onaylatmaları gerekmektedir.
- Belgeler kendi ülkelerinden getirilirse; O ülkedeki Türkiye Büyükelçiliği’ne onaylatıldıktan sonra Türkiye’de noter tasdikli Türkçe tercümesi yapılacaktır.
- Eğer belgeler Apostille (Uluslararası Kaşe) ‘li olarak almış ise; Sadece Türkiye’de noter tastikli Türkçe tercüme yaptırılması yeterlidir.
- Eğer belgeler Türkçe’nin de içinde yeraldığı çok dilde düzenlenmiş ise; Belgeler tasdike yönelik herhangi bir işlem görmeden doğrudan kabul edilerek işleme alınır.
2- Eğer pasaport yoksa; ÜLKE KİMLİĞİ getirilecektir.
- Pasaportun veya Ülke Kimliğinin Türkiye’de noter tasdikli Türkçe tercümesi yapılacaktır.
- Eğer Pasaport ile başvuru yapılıyor ise; Pasaportun Vizesi süresi geçmemiş olmalıdır. (Vize süresi verilecek nikah gününü kapsamalıdır.) Vize dolmuş ise Vize Yenilemesi veya İkametgah Tezkeresi (Oturma İzin Belgesi) getirilmelidir.
- Eğer Ülke Kimliği ile başvuru yapılıyorsa; İkametgahTezkeresi veya Tütkiye’ye giriş yaptığı tarihi gösteren Seyahat Belgesi getirilecektir.
( Hiçbir Belgenin tarihi dolmamış olmalıdır.)
3- Sağlık Ocaklarında aile hekiminden alacakları; Evlilik için sağlık raporu getirilecektir.
- Raporlar fotoğraflı ve kaşeli olmalıdır. Genelgenin gereği tetkiklerin yapıldığına dair bilgileri kapsamalıdır. ( ayrıca Erkeğin raporunda kalıtsal kan hastalıkları testinin HPLC taramasının yapıldığı da yazmalıdır.)
4- 4 (Dört) adet vesikalık fotoğraf getirilecektir. Son altı ay içinde çekilmiş olmalıdır.
RESMİ HARÇ BEDELİ :
İlçe içi gerçekleştirilen nikahlarda : 1.010,00 TL
İlçe dışı gerçekleştirilen nikahlarda : 1.760,00 TL’dir.
Yabancılarla Evlilik İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
- Evraklar ilgili kurumdan alındığı tarihten itibaren 6 (altı) ay geçerlidir.
- Belgenin aslı ve Türkiye’de yapılan noter tastikli Türkçe tercümesi ile birlikte kabul edilerek işleme alınır.
- Fahri Konsolosluklardan alınacak belgeler geçersizdir.
- Tercümesi yapılan Bekârlık Belgesi,Doğum Belgesi,Pasaport ve diğer belgelerin tümünde kişisel bilgilerin (adı,soyadı,doğum yeri,doğum tarihi,anne adı,baba adı)birebir aynı olması gerekmektedir.Tek bir harf veya karakter farklılığında işlem yapılmaz.
- Evlenme Ehliyet Belgesi (Medeni Hal Belgesi/Bekârlık Belgesi)’nde kişinin son medeni hali; Bekâr,Dul veya Boşanmış şeklinde ifade edilmelidir.
- Eğer yabancı uyruklu bayan boşanmış veya dul ise boşanma veya dul kaldığı tarih belgelerde yer almalıdır.
- Yabancı uyruklu kişi Türkçe bilmiyorsa; Başvuruda Evlendirme Memurluğu tarafından hazırlanacak Evlendirme Beyannemesini kendi dilinde noter tasdikli tercümesini yaptıracaklardır. Nikah esnasında ise yeminli tercüman getireceklerdir..
- Vize süresi;müracaat sırasında ve müracaatı takip eden nikah günü rezervasyonunda dolmammış şekilde olmalıdır.
- Eksik evrak ile yapılan müracaatlar kesinlikle kabul edilmez.
Müracaatlar hafta içi mesai saatleri içerisinde yapılmaktadır.
Müracaat saatleri: 10:00 – 12:30 13:00 – 16.00 arasında yapılabilir.
MÜLTECİ STATÜSÜNDEKİLERİN EVLİLİK İŞLEMLERİ
Türkiye’de; Mülteci, Şartlı Mülteci, İkincil Koruma Statüsünde ve Geçici Koruma Altında Olanların Evlilik İşlemleri
Mülteci, Şartlı Mülteci, İkincil Koruma Statüsünde veya Geçici Koruma altında olan kişinin; “6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu 61,62,63 ve 93 maddelerine göre” İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nden alacağı;
- Kimlik bilgilerini gösterir şekilde düzenlenmiş; resimli, onaylı ve 99 ile başlayan kimlik numarasını ihtiva eden Geçici Koruma Kimlik Belgesi
- Medeni halini gösterir şekilde düzenlenmiş ve onay’lanmış Evlenme Ehliyet Belgesi,
- Sağlık Ocaklarında Aile Hekiminden alacakları; Evlilik İçin Sağlık Raporu, (Raporlar Fotoğraflı ve Kaşeli olmalıdır; Genelgenin gereği tetkiklerin yapıldığına dair bilgileri kapsamalıdır. Ayrıca Erkeğin raporunda kalıtsal kan hastalıkları testinin HPLC taramasının yapıldığı yazmalıdır.)
- 4 (dört) adet vesikalık fotoğraf (sona altı ay ay içinde çekilmiş) getirilecektir.
RESMİ HARÇ BEDELİ :
İlçe içi gerçekleştirilen nikahlarda : 1.010,00 TL
İlçe dışı gerçekleştirilen nikahlarda : 1.760 TL’dir.
Yabancılarla Evlilik İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
- Eşlerden biri Türk ise ikamet kaydının bulunduğu ilçe Evlendirme Memurluğuna müracaat edebilirler.
- Evraklar ilgili kurumdan alındığı tarihten itibaren 6 (altı) ay geçerlidir.
- Belgelerin tümünde kişisel bilgilerin (adı, soyadı, doğum yeri, doğum tarihi, anne adı, baba adı) bire bir aynı olması gerekmektedir. Tek bir harf veya karakter farklılığında işlem yapılmaz.
- Evlenme Ehliyet Belgesi (Medeni Hal Belgesi/Bekârlık Belgesi)’inde kişinin son medeni hali; Bekâr, Dul veya Boşanmış şeklinde ifade edilmelidir.
- Kadın Dul veya Boşanmış ise; Boşandığı veya Dul kaldığı tarih Evlenme Ehliyet Belgesinde belirtilmiş olmalıdır.Yabancı uyruklu kişi Türkçe bilmiyorsa; Başvuruda Evlendirme Memurluğu tarafından hazırlanacak Evlendirme Beyannamesini noter tasdikli Türkçe tercüme yaptıracaklardır. Nikâh esnasında ise yeminli tercüman getireceklerdir.
- Eksik evrak ile yapılan müracaatlar kesinlikle kabul edilmez.
Müracaatlar hafta içi mesai saatleri içerisinde yapılmaktadır.
Müracaat saatleri: 10:00 – 12:30 13:00 – 16.00 aralarıdır.
SAĞLIK RAPORU ÖRNEĞİ
-
Kaydet
EVLENDİRME ÜCRET TARİFELERİ
VLENDİRME ÜCRET TARİFELERİ | ||
NİKAH AKİTLERİ | 2021 YILI İLÇE İÇİ | 2021 YILI İL SINIRLARI İÇİNDE İLÇE DIŞI |
Hafta içi yapılan nikah | 125,00 TL (Nikah Kıyma Ücreti) + 160,00 TL (Aile Cüzdan Bedeli) = 285,00 TL | – |
Hafta sonu yapılan nikah | 300,00 TL (Nikah Kıyma Ücreti) + 160,00 TL (Aile Cüzdan Bedeli) = 460,00 TL | 900,00 TL (Nikah Kıyma Ücreti) + 160,00 TL (Aile Cüzdan Bedeli) =1.060,00 TL |
Düğün salonu, Turistik otel, ordu evi, sosyal tesisler, çay bahçesi, lokanta, ev vb. yapılan nikâhlardan | 660,00 TL | 1.110,00 TL |
Cezaevinde yapılan nikahlar | 160,00 TL | 160,00 TL |
Yabancı Uyruklularda nikah ücreti | 1.010,00 TL | 1.760,00 TL |
1-Yukarıdaki ücretlere Mal Müdürlüğünden alınan Maliye Bakanlığı tarafından bedeli tespit edilen Uluslararası Aile Cüzdan Ücreti de eklenerek ücretler tahsil edilir.
2-Kaymakamlık onaylı fakirlik belgesi beyan edenlerden Belediye Salonumuzda yapılan nikâhlardan ücret tahsil edilmez. (Sadece Aile Cüzdan Ücreti alınır.)
3-Yatalak hasta, engelli olanlar ile şehit çocukları ve gazilerin nikâhlarında resmi belge ibraz etme şartıyla ücret tahsil edilmez.(Sadece Aile Cüzdan Ücreti alınır.)
4-Tabloda 4. sıradaki bahse konu nikâh akitlerinden sadece Uluslararası Aile Cüzdan ücreti alınır.
5-Belediyemiz personeli ve 1. Derece yakınlarıyapılan nikâhlardan ücret tahsil edilmez.(Sadece Aile Cüzdan Ücreti alınır.)
6-Belediyemizce düzenlenecek toplu nikâh törenlerinde evlenecek çiftlerin aile cüzdan ücretleri belediyemiz bütçesinden karşılanır.